Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 perces fánk

2011.10.15

 

10 perces fánk

 

hozzávalók 4 főre 

§                                 4 dl natúr joghurt (vagy aludttej)

§                                 1 cs sütőpor

§                                 1 cs vaníliás cukor

§                                 kb. 20 dkg liszt

§                                 2 ek cukor

§                                 csipet só

sütéshez

§                                 olaj 

 

elkészítés 

1.                              Közeli boltba elmegyünk, vagy otthon megnézzük a tartalékokat.

2.                              Veszünk, vagy előkeresünk joghurtot, sütőport, vaníliás cukrot, lisztet, cukrot, sót, és olajat a sütéshez.

3.                              Mindezt (olaj és a vaníliás cukor kivételével) jó levegősre összedolgozuk.

4.                              Közepesen forró olajban, kanalanként formázva, beleszaggatjuk és aranyszínűre sütjük a fánkok mindkét oldalát.

5.                              Vaníliás cukorral megszórjuk.

6.                              Csoki öntettel is tálalhatjuk. Ehhez tejbe kakaóport teszünk és cukrot, sűrűre főzzük.