Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vöröshagyma hatásai

2013.03.18

Vöröshagyma hatásai

Számos vizsgálati eredmény számol be rák ellenes hatásáról. Például prosztatarák ellen valószínűleg szelén tartalma a felelős. Az emlőrák kockázata csökkenthető volt olyan arányban, amilyen mennyiségben fogyasztották a hagymát. De olyan kutatások is napvilágot láttak, ahol nem tudtak preventív hatást tulajdonítani a hagymának. Valószínűleg szelén tartalma, szerves kénvegyületei felelősek a jótékony tulajdonságokért. Az újabb kutatások azt találták, hogy a hatóanyagok képesek voltak meggyorsítani a tumor sejtek sejthalálát.

Jótékony hatással bír a vérkeringésre, trombociták működésére, mivel képesek meggátolni a vérlemezkék összecsapzódását, így védő hatással bírnak az infarktus, stroke, tüdőembólia ellen. Olívaolajjal együtt fogyasztva kb. 2 hét rendszeres fogyasztás után jelentősen lecsökkentette a vérnyomást és csökkentette a vér viszkozitását is. Emellett a koleszterin szint is csökkent.

Megfázás, meghűlés esetén a hagymafogyasztás kifejezetten ajánlott, mivel baktériumölő vegyületeket tartalmaz. Ezen kívül képes a fogszuvasodást okozó baktériumok szaporodását is meggátolni.

Forrás: http://teljesertekutaplalkozas.blogspot.hu/2012_06_01_archive.html