Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtófigyelő 2011.03.23

2011.03.24

Zökkenőmentes honosítás (Sepsiszentgyörgyön az új főkonzul) – Bemutatkozó látogatásra érkezett Sepsiszentgyörgyre Zsigmond Barna Pál, a nemrég kinevezett csíkszeredai magyar főkonzul. A megye, a megyeszékhely vezetőivel találkozott, majd válaszolt az újságírók kérdéseire is. „A magyar állampolgársággal kapcsolatos ügyintézés jól halad, ám akinek sürgős, jobb, ha az anyaországban rendelkezésre álló lehetőségek valamelyikét használja ki” — derült ki a konzuli ismertetőből (Háromszék)

Megnyílt az Erdélyi Kézmíves Céh kolozsvári irodája – Március 21-én, hétfőn ünnepélyes keretek között megnyílt az Erdélyi Kézmíves Céh kolozsvári irodája. A Rhédey Palota udvarában, a Jókai u. 4 szám alatti székházban naponta 10 és 16 óra között fogadjuk a kedves érdeklődőket (Nyugati Jelen)

Az elmúlt húsz év legnagyobb beruházásáról írtak alá szerződést Kovászna megyében – A víz világnapján útjára indított projekt révén a térségben a következő három évben összesen 107 millió eurót fektetnek be a víz- és csatornahálózat bővítésébe és korszerűsítésébe (Krónika)

Borbély László: csapatban gondolkodunk – „Nyílt titok, hogy ő lesz az RMDSZ politikai alelnöke” – ismerte el Borbély László. „Kelemen Hunor szövetségi elnökkel már a tisztújítás előtt megegyeztek, és csapatban gondolkodtak”, mondta el Sepsiszentgyörgyön újságírói kérdésre Borbély László. Kifejtette, feladataiban nem lesz lényeges változás, hiszen ügyvezető alelnökként is a kormányzati kérdésekért, az önkormányzatokkal való kapcsolattartásért felelt. Politikai alelnökként a külügy is hozzátartozik majd, a következő hetekben létrehoznak egy külügyi tanácsot, amelynek tevékenysége a brüsszeli EP-képviselet, a szövetség külügyi kapcsolatainak és a magyar–magyar kapcsolatoknak a koordinálása lesz (Krónika)

Magyarellenesség: PSD és PNL... – Mániákus szinte már az állandó próbálkozás és az a hév, amellyel az USL nevű átmeneti érdekszövetséget alkotó három párt, a PSD, a PNL és a PC lovagol az általuk kitalált magyarveszély ügyén – A román képviselőház távolmaradások miatt döntésképtelen külügyi bizottsága nem vitathatta meg szerdán azt a nyilatkozattervezetet, amelyet az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) javasolt a magyarországi politikusok március

15-i üzeneteinek elítélésére. Korodi Attila, aki az RMDSZ színeiben tölti be a szakbizottság elnöki tisztét, a sajtónak szerdán elmondta: a bizottság 23 tagja közül csak öten jelentek meg az ülésen (Bihari Napló)

 

Forrás:

Kisebbségi Sajtófókusz EÖKIK www.eokik.hu