Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szabadkai épített örökség megsemmisítése elleni felhívás eredménye

2012.07.23

Tisztelt Aláíró!

Mindenekelőtt a Váralja Szövetség köszönetet mond Önnek, amiért aláírásával ügyünket, a szabadkai épített örökség megsemmisítése elleni felhívásunkat támogatta! Örömmel értesítjük, hogy petíciónkat összesen 34.365-en írtuk alá! Köszönet érte!

A Váralja Szövetség abból az alkalomból keresi meg Önt levélben, hogy kezdeményezésünk lezárásáról tájékoztassuk. Komoly háttérmunka elvégzése árán egy negyvenoldalas szakmai jellegű tanulmányt juttattunk el a magyar képviselethez, így a továbbiakban a hivatalos magyar érdekérvényesítésen múlik, hogy mit tesz Szabadkáért, a délvidéki magyarság és a magyar szecesszió fővárosáért.

Hivatalos beszámolónk egyben a nyilvánosság számára is készült, ezért kérjük, tekintse meg Ön is mindazt, amit a szabadkai városrombolásról tudni lehet és kell! (Benne szomorú képekkel a már lerombolt épületekről…)

Kattintson: http://varaljaszovetseg.hu/h064.html

Összefoglalásképpen megállapítjuk, hogy Szabadka történelmi belvárosa kiemelkedően bővelkedik magyar értékekben, amelyek fennmaradása fokozott veszélybe került. Az építészeti emlékeket a profitszemléletű befektetői lobbi veszélyezteti, amely – többek szerint – találkozhat a szerb sovinizmussal. A mezővárosias utcákat hatalmas blokkok váltják fel, ennek következtében kicserélődik és megnövekszik a lakosság. Mindez a szabadkai magyarság térvesztését eredményezi, ami különösen abból a tekintetből szomorú, hogy Szabadkának önmagán túli jelentősége van, tudniillik a délvidéki magyarság kulturális központja, „fővárosa”.

Mi bízunk abban, hogy Hazánk döntéshozói jelentésünk ismeretében kellően bátrak, tájékozottak és megfontoltak lesznek. A tét nem kisebb, mint a délvidéki magyarság fővárosának, a szecesszióban virágzó Szabadka épített örökségének a megóvása.

Ehhez kérjük Isten áldását!

Amennyiben kezdeményezésünket a továbbiakban is nyomon szeretné követni, illetve kapcsolatban szeretne maradni szervezetünkkel, kérjük mindenképpen iratkozzon fel hírlevelünkre!

Feliratkozáshoz kattintson ide:
        http://lev-lista.hu/form?op=confirm&id=7400c3db778d3e56&w=allow
Elutasításhoz kattintson ide:
        http://lev-lista.hu/form?op=confirm&id=7400c3db778d3e56&w=deny

Köszönjük bizalmát!

Budapest, 2012. július 20.

Váralja Szövetség