Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aktuális hírek

Cikkek

Írjon levelet Traian Basescunak!

2011.03.10

Írjon levelet Traian Bãsescunak


2011. február 14., hétfő

Gyergyószék Székely Tanácsa a következõ felhívást tette közzé folyó hó elején:

Székely honfitársaink!

Románia elnöke a múlt héten ismét tanújelét adta annak, hogy Románia csak földrajzi értelemben európai állam, gondolkodásban, mentalitásban a legrosszabb balkáni hagyományokat követi.
Ezúton arra kérünk, hogy ne tûrjétek szó nélkül ezt az újabb sértést, jogaink semmibevételét. Konkrétan arra bíztatunk mindenkit, hogy írjon levelet az elnöknek, magyar nyelven (mert erre joga van), s abban hozza tudomására, hogy egy EU-tagállamban illik figyelembe venni a nép akaratát, ezért elvárjuk, hogy kezdjen tárgyalásokat a Székely Nemzeti Tanáccsal Székelyföld autonómiájáról.
A levelet lehetõleg tértivevénnyel küldjétek el az elnöki hivatal címére (Palatul Cotroceni, 060116 Bucuresti, sector 6, Bulelvardul Geniului, nr. 1-3), majd a visszakapott szelvényt juttassátok el a Gyergyószéki Székely Tanács irodájába (Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 22, a volt mozi emelete).

A gyergyószéki Székely Tanács nevében

Czirják Károly, elnök

 A felhíváshoz késõbb csatlakozott több más széki tanács, illetve a Magyar Polgári Párt több megyei szervezete. Ez úton arra kérünk minden székely embert, hogy kapcsolódjon be ebbe az akcióba, küldje el a maga levelét.

Forrás: http://www.sznt.ro/hu/index.php?option=com_content&view=article&id=454%3Airjon-levelet-trajan-basescunak&catid=16%3Ahirek&Itemid=52&lang=hu

 

 

Formalevél megküldéséhez, írja meg e-mail címét és elküldjük Önnek!

E-mail cím: patyiszekelykor@gmail.com

 

A magyar-ügy az Európai Parlamentben

2011.03.10

A magyar-ügy az Európai Parlamentben
2011. március 03., csütörtök
Március elsején az Európai Parlament épületében egy nyilvános közmeghallgatás keretében az autonómia iránt elkötelezett határon túli magyar szervezetek vezetõi ismertették törekvéseik eddigi eredményeit, saját magyar közösségük jelenlegi helyzetét.
Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke a regionális parlament, regionális kormányzat megteremtését eredményezõ székelyföldi területi autonómia érdekében folytatott küzdelmükrõl beszélt a közmeghallgatáson. Felhívta a figyelmet arra, hogy maga a román alkotmány is lehetõvé teszi az önszabályozás alapján álló közhatalmi testületek létrehozását.
A közmeghallgatásról tudósítást készített a román állami televízió-társaság is:
http://www.tvr.ro/articol.php?id=98312&c=59

A Székely Nemzeti Tanács sajtószolgálata

Forrás: http://www.sznt.ro/hu/index.php?option=com_content&view=article&id=456%3Aa-magyar-uegy-az-europai-parlamentben&catid=16%3Ahirek&Itemid=52&lang=hu

 

Sajtófigyelő 2011.03.10

2011.03.10

 

Kövér László Marosvásárhelyen veszi át a Gábor Áron díjat

2011.03.10

Kövér László Marosvásárhelyen veszi át a Gábor Áron díjat

 

            Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, március 12.-én, szombaton Marosvásárhelyre érkezik.  A Székely Vértanúk emlékművénél részt vesz a Székely Nemzeti Tanács és a Magyar Polgári Párt által közösen szervezett megemlékezésen, amely 17,00 órakor kezdődik, majd az egybegyűltek fáklyákkal, gyertyákkal vonulnak a Kultúrpalotához. A nagyteremben egy, a Magyar Országgyűlés Elnökének tiszteletére szervezett kulturális műsor keretében kerül sor a Székely Nemzeti Tanács kitüntetésének, a Gábor Áron díjnak az átadására, amelynek a 2010-es évben Dr. Kövér László egyetlen kitüntetettje volt.  

            Aki részt kíván venni a kultúrpalotai rendezvényen, feliratkozhat a települési székely tanácsok elnökeinél, a Magyar Polgári Párt Iskola utcai székházában, végül 17,00 órakor a székely vértanúk emlékművénél.  

            Szeretettel várunk minden érdeklődőt Marosszékről és az egész Székelyföldről.                                                                                 

                                                                                                     Izsák Balázs

                                                                                  A Székely Nemzeti Tanács elnöke                  

Marosvásárhely 2011-03-08

 

Sajtófigyelő 2011.02.28

2011.02.28

 

Sajtófigyelő 2011.02.15

2011.02.15

 

Napi sajtófigyelő 11.02.14

2011.02.14

 

Pályázat

2011.02.14

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7